Tepro 4xP

4xP - Pneumatic PCB Panel Puncher - är en komplett lösning för att automatiskt separera kretskort från en kretskortpanel och placera dessa i ett ESD-tråg. Maskin och ESD-tråg konstrueras och tillverkas båda av Tepro.

4xP i korthet

 • Spara tid - slipp manuell depanelisering av kretskortspaneler
 • Stansar ut alla kort i ett moment
 • Rationell hantering av kretskort för lagring och transport i ESD-tråg
 • Universell maskin med utbytbara formatsatser för olika paneler
 • System med individuellt utbytbara knivar förenklar vid service och underhåll
 • Vi levererar komplett system med maskin och produktanpassade ESD-tråg

Tekniska Data

Maskinmått (BxLxH mm)     634 x 886 x 660
Panelmått, max (BxL mm) 300 x 390
Tryckkraft, totalt* 9,5 kN vid 6 bar

*Stansens effektiva kraft beräknas utifrån panelens tjocklek, antal och storlek på klipptappar samt övriga relevanta data.

4xP - Funktion

4xP finns i två utföranden:

 • Ett ESD-tråg placeras under kretskortspanelen - som i animationen ovan - och båda förs sedan in i 4xP-maskinen. Ett stansverktyg med knivar pressas mot kretskortspanelen när pressningen aktiveras och skär igenom klipptapparna. Alla kretskort stansas ut samtidigt och faller ner i ESD-tråget medan panelgallret ligger kvar på fixturens ovansida.
  Detta utförande lämpar sig för manuella processer och där panelen har ett galler (kretskorten sitter inte fast direkt i varandra).
   
 • Alternativt stansar 4xP-maskinen bort klipptapparna och både kretskorten och panelen ligger kvar efter stansning. Detta demonstreras i filmen till höger/nedan. Både kretskort och panelrest kan lyftas samtidigt. Kretskorten läggs av i ESD-tråg och panelrest i avfallsbehållare. Denna process lämpar sig väl för automation; införandet av kretskortspanelen och aktivering av stansen kan göras med roboten (eller manuellt som i filmen) och nya ESD-tråg kan matas fram med hjälp av Tepro TrayFeeder. Vi på Tepro har även stort kunnande i framtagande av lyftverktyg och kan alltså bistå med en helhetslösning för att automatisera denna process!

Videos